Harissahalloumi med rostade morötter

Harissahalloumi med rostade morötter, en maträtt med sting. Harissa är en kryddpasta gjord på vitlök, spiskummin, sambal oelek och tomatpuré. Servera med halloumi, ris och svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
4 morötter
1 msk olivolja
125 g salladslök
1 ask salladsärtor (à 150 g)
Harissa
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
Yoghurt
1/2 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Till servering
300 g halloumi
1 msk olja
65 g babyspenat
Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett31.2 g
Salt2.86 g
Kolhydrater60 g
Protein23.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket är 1 tomatpure ?
Elisabet
2022-03-11Hej Elisabet! Ledsen att vi missade det. Men 1 msk tomatpuré ska det vara. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-03-14Jättegott! Härlig mix av sältan från halloumin, sötman från morötterna, hettan från harissan och syrligheten från yoghurten. Håller dock med om att receptet kunde ge en större mängd harissa.,
Maria
2016-12-14Smaklöst och konstigt upplagt recept. Bättre vore göra morotsstavar och skära upp salladslöken. Och ska man verkligen inte blanda ihop ingredienserna i yougurten? Och en gång ett matkasserecept där köttråvaran, fisk, kycklingen eller i det här fallet osten bara steks rätt upp och ner= tråkigt. Andra ingredienser omständiga....
Anna
2016-12-10