Harissahalloumi med rostade morötter, en maträtt med sting. Harissa är en kryddpasta gjord på vitlök, spiskummin, sambal oelek och tomatpuré. Servera med halloumi, ris och svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
49 2016
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och halloumi utan laktos.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maria
12/14/2016Jättegott! Härlig mix av sältan från halloumin, sötman från morötterna, hettan från harissan och syrligheten från yoghurten. Håller dock med om att receptet kunde ge en större mängd harissa.,
Anna
12/10/2016Smaklöst och konstigt upplagt recept. Bättre vore göra morotsstavar och skära upp salladslöken. Och ska man verkligen inte blanda ihop ingredienserna i yougurten? Och en gång ett matkasserecept där köttråvaran, fisk, kycklingen eller i det här fallet osten bara steks rätt upp och ner= tråkigt. Andra ingredienser omständiga....
Stanislav
12/6/2016Lätt att laga, matlådevänligt. Gör gärna mer harissa och yoghurt än i receptet för mer smak på rätten.