Haricots verts på arabiskt vis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Haricots verts på arabiskt vis

Med detta recept kan du tillaga dina haricots verts på ett spännande, arabiskt vis. Bönorna får sin karaktäristiska smak av att fräsa med bland annat kryddnejlika och kanel före de får puttra snabbt i vin. Ät gärna ihop med lammkött och bakad potatis.

Haricots verts på arabiskt vis

Ingredienser

4 portioner
300 g  haricots verts (bönor)
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  socker
1/2 tsk  kanel
1/2 tsk  kryddnejlika
rivet skal och saft från 1/2   tvättad citron
1 dl  vatten
1 dl  rödvin
1/2 dl  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 340 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Kryddigt vin - god gåva
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Häxbrygd till Halloween
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltad ingefära
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga