Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Haricots verts på arabiskt vis

Med detta recept kan du tillaga dina haricots verts på ett spännande, arabiskt vis. Bönorna får sin karaktäristiska smak av att fräsa med bland annat kryddnejlika och kanel före de får puttra snabbt i vin. Ät gärna ihop med lammkött och bakad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa bönorna. Dela dem på mitten. Fräs bönorna i oljan i en gryta. Tillsätt kryddorna samt citronskal och -saft.
  2. Häll över vatten och vin. Låt puttra tills bönorna mjuknat ca 5 min. Strö över persiljan. Bönorna är goda till t ex lammkött i skivor och bakad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g haricots verts
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kryddnejlika
  • rivet skal och saft från 1/2 tvättad citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden