Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé med stiltonsås

I det här receptet smakar du en fenomenal kombination av saftig fläskfilé, nykokt potatis, granna haricots verts och en underbar stiltonsås med inslag av grädde, whiskey och mustigt rödvin. Du kommer inte att bli besviken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa bort eventuella hinnor från fläskfiléerna. Salta och peppra filéerna.
  2. Bryn fläskfilén väl runt om i en panna med smör på medelvärme i ca 12 minuter. Spara stekfettet från pannan till såsen. Håll fläskfiléerna varma i folie.
  3. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i samma smör som köttet utan att den tar färg. Sänk värmen, rör ner osten och låt den smälta.
  4. Tillsätt vin, whisky och kalvfond. Vispa ihop noga och späd med grädde.
  5. Låt såsen sjuda i några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar, håll såsen varm.
  7. Förväll haricots verts i ca 3 minuter i lättsaltat vatten och häll därefter av i durkslag.
  8. Strimla baconet och skala och finhacka löken.
  9. Fräs baconet knaprigt, lägg därefter i rödlöken och låt fräsa med någon minut. Tillsätt haricots verts och vänd ihop allt försiktigt.
  10. Ta ur fläskfilén ur folien och skär dem i stora bitar. Häll den sky som bildats i såsen och rör om.
  11. Servera fläskfilén med sås, bacon fräs, sallad eller bakad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fläskfilé
  • 2 msk smör till stekning
  • salt och peppar
Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 150 g vällagrad stiltonost i bitar
  • 1 dl mustigt rödvin
  • 2 1/2 msk whisky
  • 2 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Haricots verts
  • 200 g späda snoppade haricots verts
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?