Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Haricots verts med vitlökskrutonger och nobissås

En delikat förrätt eller mellanmål? Detta recept på haricots verts med vitlökskrutonger och nobissås passar utmärkt till båda. Bjud på din lena sås av bland annat mixat ägg, senap och gräslök tillsammans med dina varma haricots verts och krutongerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Snoppa, skölj och koka bönorna i lättsaltat vatten 6-8 min. Spola dem i kallt vatten eller lägg dem i isvatten så blir de spänstiga och fina.
  3. Skär brödet i cm-stora tärningar och droppa över olivolja blandad med pressad vitlök. Bred ut tärningarna på en plåt och ställ in, högt i ugnen i ca 7 min. Rör om en gång. Eller rosta brödet i stekpanna. Låt krutongerna svalna och lägg dem i en skål.
  4. Nobissås: Koka ägget i 3 min. Det ska vara riktigt löskokt. Gröp ur ägget direkt i en skål eller matberedare. Tillsätt vinäger, senap, salt, peppar och gräslök. Mixa och droppa först i oljan, häll sedan i en stråle medan maskinen går eller man rör upp kraftigt. Smaksätt såsen med pressad vitlök och lite citronsaft. Blanda och häll upp såsen. Den kan tunnas med vatten om den är för tjock.
  5. Skölj sallaten och skala och finhacka löken.
  6. Lägg upp bönorna på sallatsblad på fyra tallrikar, strö över lök och krutongerna.
  7. Servera nobissåsen till eller ringla den över bönorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g gröna bönor, haricots verts
  • vatten
  • salt
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 litet huvud rosésallad
  • 2 schalottenlökar
Nobissås
  • 1 ägg
  • 2 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 dl solros- eller rapsolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 56 g
Läs mer om näringsvärden