Hare med örtsmör på rotsaksbädd
![Hare med örtsmör på rotsaksbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Vällagad och utomordentligt smakfull harsadel med örtsmör på rotsaksbädd. Effektfulla palsternackor, morötter och savoykål blir till den matiga rotsaksbädden. Bred det kryddiga örtsmöret med lök, basilika och senap över harsadeln.
![Hare med örtsmör på rotsaksbädd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 harsadlar
salt och svartpeppar
150 g rumstempererat smör
2 skivade schalottenlökar
2 tsk grov senap
20 grovhackade basilikablad
2 folieark
Rotsaksbädd
4 grovt skurna palsternackor
2 skivade morötter
12 små lökar
1 dl olivolja
1 litet savoykålshuvud
2 urkärnade, skalade och klyftade äpplen (Granny Smith)
1/2 msk socker
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer