Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hare med örtsmör på rotsaksbädd

Vällagad och utomordentligt smakfull harsadel med örtsmör på rotsaksbädd. Effektfulla palsternackor, morötter och savoykål blir till den matiga rotsaksbädden. Bred det kryddiga örtsmöret med lök, basilika och senap över harsadeln.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bena ur harsadlarna och putsa bort senorna. Salta och peppra och stek snabbt i stekpanna. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Blanda smöret med löken, senapen, basilikan, salt och peppar.
  4. Bre ut foliearken. Stryk ut lite örtsmör. Lägg på harfiléerna. Täck med resten av smöret. Vik ihop arken till paket.
  5. Stek i ugn till en innertemperatur på 58°C.
  6. Rotfruktsbädd: Sätt ugnen på ca 150°C.
  7. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt, förutom äpplen och savoykål. Blanda med hälften av olivoljan och sätt in i ugnen.
  8. När grönsakerna börjar bli mjuka efter ca 20 min, tillsätt kålen och tillsätt ytterligare av oljan. Låt steka ytterligare ca 10 min.
  9. Tillsätt äpplena och resten av oljan. Stek tills äpplena är mjuka. Smaka av med socker och salt.
  10. Lägg en rotsaksbädd på tallriken. Skär upp harfilén. Skeda över med ört- och smörblandningen från foliepaketet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 harsadlar
  • salt och svartpeppar
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 2 tsk grov senap
  • 20 grovhackade basilikablad
  • 2 folieark
Rotsaksbädd
  • 4 grovt skurna palsternackor
  • 2 skivade morötter
  • 12 små lökar
  • 1 dl olivolja
  • 1 litet savoykålshuvud
  • 2 urkärnade, skalade och klyftade äpplen (Granny Smith)
  • 1/2 msk socker
  • salt
Lägg till i inköpslistan