Harbiffar med svampsås
Ett härligt recept på smakrika harbiffar med krämig svampsås. Du gör det av bland annat hare, vitlök, enbär, ägg, rosmarin, svamp, grädde och vitt vin. Servera med en härlig lingonröra!
Ingredienser
4 portioner
500 g färs på hare (annat vilt eller lammfärs)
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl granskott (kan uteslutas)
10 enbär
1 ägg
1 1/2 tsk rosmarin
smör
olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Lingonröra
1 1/2 dl lingon
1 msk socker
1 tsk honung
2 msk älgörtslikör (se Tips), älgörtssaft eller t ex hjortronlikör
Sås
1 liten gul lök
100 g svamp (gärna kantareller)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
1 dl vitt vin
2 krm salt
1/2 krm peppar
Älgörtslikör
älggräsblommor (älgörtsblommor)
neutralt brännvin
socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde receptet....nästan. Tog hälften av mängden enbär, och hälften av rosmarinen. Tog hälften fläskfärs och hälften hare. Struntade blankt i granskotten. En del av mjölken ersatte jag med creme fraiche Valde smörstekta kantareller som svamp. Hade buljong från hare nerfryst sedan tidigare. Den var gjord kring rödvin istället för vitvin Struntade helt i lingonsylten. Älgört är gott, men ej i säsong, torkade är ej så goda. Serverade med stekt potatis, drack ett lättare rödvin till. Blev mkt gott Mikael Pehrman (Ingers make)
Inger
2016-03-30Hej Fredrik! Nej, 1 dl har vi rekommenderat, men det går också att utesluta.
Redaktionen
2014-09-16Ska det verkligen vara 10 dl granskott? 10 st ?
Fredrik
2014-09-08