Hamras lammsmäckor
Goda och lättlagade lammsmäckor som passar utmärkt till din vardagsmiddag. Smäckorna består av lammfärs, ägg, senapsfrön, mejram, timjan och vitlök. Stek lammbiffarna och servera därefter med en god myntasås.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
6 portioner
1 kg lammfärs
1 dl vatten
1 dl ströbröd
1 msk gula senapsfrön
1 gul lök
2 ägg
salt
peppar
1 tsk mejram
1 knivsudd timjan
1 tsk basilika
4 vitlöksklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag känner igen stora delar av receptet från min barndom i Gothems socken på Gotland. Det var därför glädjande att åter få fram ett recept på en gammal favoriträtt. Vid genomläsningen av receptet såg jag att alla ingredienser såg ut att vara med. Dock saknades salt. Innan jag ger mig i kast att laga till Hamras lammsmäckar vill jag gärna vet hur mycket salt som skall tillföras smeten, Med vänliga hälsningar Ulf Widéen
Ulf
2008-11-06Mycket gott och enkelt att göra! Själv serverar jag lammsmäckorna med Tsatsiki, kokt potatis och lingonsylt, så som jag ätit det på Gotland, faktiskt.
Eva
2002-10-14