Hamras lammsmäckor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Hamras lammsmäckor

Goda och lättlagade lammsmäckor som passar utmärkt till din vardagsmiddag. Smäckorna består av lammfärs, ägg, senapsfrön, mejram, timjan och vitlök. Stek lammbiffarna och servera därefter med en god myntasås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Hamras lammsmäckor

Ingredienser

6 portioner
1 kg lammfärs
1 dl vatten
1 dl ströbröd
1 msk gula senapsfrön
1 gul lök
2 ägg
salt
peppar
1 tsk mejram
1 knivsudd timjan
1 tsk basilika
4 vitlöksklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Jag känner igen stora delar av receptet från min barndom i Gothems socken på Gotland. Det var därför glädjande att åter få fram ett recept på en gammal favoriträtt. Vid genomläsningen av receptet såg jag att alla ingredienser såg ut att vara med. Dock saknades salt. Innan jag ger mig i kast att laga till Hamras lammsmäckar vill jag gärna vet hur mycket salt som skall tillföras smeten, Med vänliga hälsningar Ulf Widéen

Ulf

2008-11-06

Mycket gott och enkelt att göra! Själv serverar jag lammsmäckorna med Tsatsiki, kokt potatis och lingonsylt, så som jag ätit det på Gotland, faktiskt.

Eva

2002-10-14

Testa liknande recept

Medelhavsbiffar på lammfärs
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och olivbiffar
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsbiffar
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsbiffar med fetaost
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostbiffar med tzatziki och paprika
Betyg 4.2 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsbiffar med morotstzatziki
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga