Hamburgare med rostad potatis och padrones
Vår allas hjärtevän - hamburgaren är här! Nog för att en burgare är gott i sig, så är det tillbehören som gör denna rätt. En dragonsmaksatt dressing med hintar av rödvinsvinäger svängs enkelt ihop, och passar utmärkt ihop med de stekta pimiento de padrons, kripsallad och ugnsrostade potatisar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk torkad dragon
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl lätt crème fraiche
100 g pimiento de padron
4 färska hamburgare
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett37 g
Salt2.2 g
Kolhydrater43 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer