Hamburgare med klyftpotatis

3
0
Hamburgare med klyftpotatis

Vem älskar inte en god hamburgare? Saftiga nötfärsbiffar som steks gyllenbruna serveras här med krispiga och extra stora klyftisar av bakpotatis. Tillsammans med söta majskolvar, en krämig dressing med lite sting i, kruksallad och söta plommontomater är middagen serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Hamburgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Klyftpotatis och majs

2
bakpotatisar
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2
förkokta majskolvar

Burgare

ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
1/2 msk
olja

Grönsaker

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
salladshuvud

Dressing

1 dl
smetana
3 msk
chilisås
4
hamburgerbröd

För alla

Fri från ägg. Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta bröden i en het torr stekpanna. Rör gärna ner bostongurka i dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3383 KJ / 806 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 74 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept