Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med klyftpotatis

Vem älskar inte en god hamburgare? Saftiga nötfärsbiffar som steks gyllenbruna serveras här med krispiga och extra stora klyftisar av bakpotatis. Tillsammans med söta majskolvar, en krämig dressing med lite sting i, kruksallad och söta plommontomater är middagen serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyftpotatis och majs: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda den med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen först 15 minuter.
  3. Dela majskolvarna i fyra delar (ta det försiktigt!) och lägg dem på potatisplåten och sätt in ytterligare ca 5 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Burgare: Blanda färsen med saltet och forma den till fyra burgare (för 4 port). Bryn dem i oljan i en stekpanna och lägg dem på potatisplåten. Sätt in den några minuter i ugnen tills innertemperaturen på burgarna är 72°C. Lägg in hamburgerbröden i ugnen sista minuten, så att de blir varma.
  5. Grönsaker: Skiva tomaterna och plocka loss salladsbladen.
  6. Dressing: Blanda smetana och chilisås.
  7. Servera burgarna med klyftpotatis, majskolvar, sallad och dressing.

För alla

Fri från ägg. Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta bröden i en het torr stekpanna. Rör gärna ner bostongurka i dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
Klyftpotatis och majs
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 förkokta majskolvar
Burgare
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
Grönsaker
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 salladshuvud
Dressing
  • 1 dl smetana
  • 3 msk chilisås
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3383 kJ / 806 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer