Hamburgare med coleslaw

6
0
Hamburgare med coleslaw

Vi vågar nästan påstå att denna populära rätt är USAs nationalrätt - en klassisk hamburgare med knaprigt bacon, tunna skivor rödlök och tomat. De saftiga nötburgarna serveras med rostad potatis och en snabblagad coleslaw. Duka gärna fram extra servetter till de som vill äta med händerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Hamburgare med coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
fast potatis
-
salt och peppar
1 msk
olja

Coleslaw

1 dl
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 msk
chilisås
275 g
råkostsallad
1/2
kruka persilja

Hamburgare

ca 500 g
nötfärs
1 msk
olja
140 g
hamburgerbacon
4
hamburgerbröd

Tillbehör

1
rödlök
2
tomater

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3824 KJ / 914 kCal
Fett 48.4 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 76.2 g
Protein 40.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept