Hamburgare med coleslaw
Vi vågar nästan påstå att denna populära rätt är USAs nationalrätt - en klassisk hamburgare med knaprigt bacon, tunna skivor rödlök och tomat. De saftiga nötburgarna serveras med rostad potatis och en snabblagad coleslaw. Duka gärna fram extra servetter till de som vill äta med händerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
salt och peppar
1 msk olja
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
1/2 kruka persilja
Hamburgare
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
140 g hamburgerbacon
4 hamburgerbröd
Tillbehör
1 rödlök
2 tomater
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3824 KJ / 914 kCal
Fett48.4 g
Salt3.39 g
Kolhydrater76.2 g
Protein40.6 g
Kommentarer