Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med coleslaw

Vi vågar nästan påstå att denna populära rätt är USAs nationalrätt - en klassisk hamburgare med knaprigt bacon, tunna skivor rödlök och tomat. De saftiga nötburgarna serveras med rostad potatis och en snabblagad coleslaw. Duka gärna fram extra servetter till de som vill äta med händerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Coleslaw: Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
  4. Hamburgare: Dela färsen i 4 delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Stek baconet. Värm gärna brödet i ugnen eller i en brödrost (på svag värme).
  6. Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna.
  7. Servera hamburgarna med potatis, bacon, bröd, coleslaw, lök och tomater.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
Coleslaw
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
  • 1/2 kruka persilja
Hamburgare
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 140 g hamburgerbacon
  • 4 hamburgerbröd
Tillbehör
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3824 kJ / 914 kCal