Hamburgare med coleslaw
Vi vågar nästan påstå att denna populära rätt är USAs nationalrätt - en klassisk hamburgare med knaprigt bacon, tunna skivor rödlök och tomat. De saftiga nötburgarna serveras med rostad potatis och en snabblagad coleslaw. Duka gärna fram extra servetter till de som vill äta med händerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
salt
peppar
1 msk olja
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
1/2 kruka persilja
Hamburgare
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
140 g hamburgerbacon
4 hamburgerbröd
Tillbehör
1 rödlök
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3824 KJ / 914 kCal
Fett48.4 g
Salt3.39 g
Kolhydrater76.2 g
Protein40.6 g
Kommentarer