UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med avokadokräm och picklad lök

Det är tillbehören till denna burgare som gör kvällens rätt till något extra! För att göra det extra enkelt tillagas potatis och broccoli i ugnen, och de ihop med en avokadosås och syrligt picklad rödlök blir en fullpott till hamburgarna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen och broccolin i klyftor. Krydda dem med salt och peppar och häll ut potatisen på en långpanna. Ringla över hälften av oljan och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. När 10 minuter återstår lägg broccolin på plåten och ringla över resten av oljan.
  3. Dela, kärna och gröp ur avokadorna. Mosa ihop avokadorna med crème fraichen och smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Stek burgarna i oljan i en stekpanna.
  5. Servera med burgarna med potatis, broccoli, avokadokräm och picklad lök. Vill du göra egen Picklad rödlök?

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja
  • 2 avokador
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 färska hamburgare
  • 1 msk olja
  • 200 g picklad rödlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 3159 kJ / 754 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept