Halstrad Röding med ljummen gurk- och dill olja

Betyg 3.3 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad Röding med ljummen gurk- och dill olja

Fisken i fokus. Här får råvaran tala sitt tydliga språk. När du halstrar röding så skapas en balans mellan fiskens naturliga sötma och samtidigt runda och feta smak. Frisk krispig gurka, dill och olivolja är en fantastisk kombination som ger en extra dimension. Toppa med citrus.

Halstrad Röding med ljummen gurk- och dill olja

Ingredienser

4 portioner
1 färsk röding eller filéer (1 hel röding motsvarar 2 filéer)
1 st gurka
1 kruka dill
1 dl olivolja
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett26.3 g
Salt0.15 g
Kolhydrater2.7 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Hel grillad röding
    Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röding med flötgröt
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé med saffranssmör
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad