Halstrad röding med kantarellpotatis

Betyg 3.3 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Halstrad röding med kantarellpotatis

Du imponerar på dina gäster och utmanar dig själv när du tillagar den här spektakulära rätten. Den halstrade rödingen läggs på en grann spenatbädd och ackompanjeras av fluffig potatispuré med fantastiska kantareller.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Halstrad röding med kantarellpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

1 kg mandelpotatis
2 dl mjölk
2 msk smör
1 msk strösocker
2 msk olivolja
salt
vitpeppar
1 l kantareller
2 schalottenlökar
1 msk smör till stekning
2 kvistar bladpersilja

Sås

1 dl portvin
1 dl rödvin
1/2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse

Fisk

600 g rödingfilé
olivolja till stekning

Spenat

200 g spenat
olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
svartpeppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:01:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Fantastiskt gott, hade ingen spenat så jag vitöksfräste kantarellerna och rev även lite star ost i moset. "Såsen" gjorde susen fat jag var skeptisk.

    Lisa

  • Gott smakerna gifter sig!

    Ingela

  • Bästa rödingreceptet! Och då har jag ändå lagat röding i 40 år. Halverade sockermängden i såsen dock.

    Per

Näringsvärde per portion

Energi3310 KJ / 790 kCal
Fett40 g

Testa liknande recept

  • Röding på norrlandsvis
    Betyg 4.4 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad röding med västerbottenmousse
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad