Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad råbiff med spenatyoghurt

Halstra den klassiska råbiffen och servera den med en krämig spenatyoghurt. Råbiffens salta kapris, söta franska senap och pikanta rödbetor passar perfekt med en syrliga yoghurten. Servera råbiffen med tärnad potatis och en fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda noggrant färs, ägg, senap, rödbetor, kapris, lök, salt och peppar. Forma till 4 stora pannbiffar (för 4 port).
  4. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida.
  5. Krama vätskan ur spenaten och grovhacka den. Mixa hastigt spenat, lättcrème friache och vitlök i mixer eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp potatisen och de halstrade råbiffarna på tallrikar. Toppa med såsen. Servera gärna med fräsch grönsallad.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår grönsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g nötfärs
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl tärnade rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • olja
  • 1 dl tinad bladspenat
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk finhackad vitlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2273 kJ / 543 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden