Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Betyg 3.8 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 blomkål (à 350 g)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk äppelcidervinäger
3 krm salt
1 1/2 krm peppar
40 g smör
1 msk japansk soja
300 g pilgrimsmusslor
1 msk olja
2 msk forellrom

Gör så här

01:00:00
00:10:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1396 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Timbal på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spett
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad