Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous från Västkusten

Couscous från Västkusten är en spännande och innovativ rätt med härliga, delikata och tilltalande ingredienser, bland annat musslor, makrill, paprika, bambuskott och självklart couscous. Rätten tar max 30 minuter att tillaga och är en trevlig middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå cirka 5 minuter med locket på.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt bambuskotten rinna av och strimla dem.
  3. Fräs grönsakerna i oljan i en traktörpanna. Krydda med curry, timjan, salt och kajennpeppar. Låt musslorna rinna av. Dela makrillfiléerna i mindre bitar. Vänd ner musslor, makrill och couscous i grönsaksfräset.
  4. Till servering: Servera med en klick gräddfil eller matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl couscous
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk bambuskott (à 227 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 burk musslor i vatten (à 250 g)
  • 2 burkar makrillfilé (à 125 g)
Till servering
  • gräddfil eller matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan