Halstrad lax med matsuhisadressing
4.9Världens godaste

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
Matsuhisadressing
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
Lax
400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2 kruka dill
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stHar aldrig lagat halstrad lax förut men tänkte testa detta. Använder man alltså helt vanlig färsk lax utan att frysa den först, eller är det någon särskild lax jag behöver?
Julia
Hej Julia! I detta recept används 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn. Den behöver inte frysas först. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Supergott och mycket lämplig som bufférätt!
Ewa
Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?
Zvonko
Otroligt gott!
Eleonore
Kan man äta rätten ”kall” som en bufférätt?
Jessica
Supergott. Enkelt att göra.
Amanda
Ett läckert och spännande recept! Mycket god laxrätt. Vi har ätit den som huvudrätt med färskpotatis och vaxbönor. Har även använt matsuhisadressingen till stekt kycklinglårfilé. Också det läckert!!!
Eva