Halstrad lax med matsuhisadressing

Betyg 4.9 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Halstrad lax med matsuhisadressing

Ett recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser

6-8 portioner

Matsuhisadressing

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja

Lax

400 g färsk odlad laxfilé utan skinn
1/2 kruka dill
1 kruka koriander
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Supergott och mycket lämplig som bufférätt!

    Ewa

  • Varför ändrar ni ett bra originalrecept och tar bort flertalet viktiga ingredienser?

    Zvonko

  • Otroligt gott!

    Eleonore

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Laxbowl med svart ris
    Betyg 4.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halstrad lax med pepparrotssås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norinötter med sesam
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Asiatisk lax med sojamajonnäs
    Betyg 3.9 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad