Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad lax med ljummen musselvinägrett

Laxen steks snabbt i het panna och serveras med grönsaker i en spännande musselvinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Vinägrett: Dela, kärna ur och hacka den spanska pepparen. Pressa saften ur citronen. Blanda hacket med olivoljan och citronsaft till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fintärna zucchinin och stek den i hälften av olivoljan. Häll av majsen.
  5. Häll av lagen från musslorna och hacka dem och hälften av körveln grovt.
  6. Blanda ned zucchini, majs, musslor och körvel i vinägretten.
  7. Salta och peppra laxbitarna. Stek dem i en het panna med resterande olivolja ca 2 minuter på varje sida.
  8. Lägg upp musselsalladen i djupa tallrikar. Toppa med laxen och resterande körvel. Servera med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 900 g färskpotatis
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 150 g majskorn
  • 170 g musslor i lake
  • 1/3 kruka körvel
Vinägrett
  • 1 spansk peppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2533 kJ / 607 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer