Basilika- och chiliolja

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Basilika- och chiliolja

En illgrön basilikaolja lyfter vilken rätt som helst. Passar till allt från grillat, fisk, kyckling och en höjdare till tomat. Oljan ska värmas för att få ut maximalt med färg och smak, men var försiktig. Blir oljan för varm tappar basilikan den fina färgen och kyl sedan ner kryddoljan blixtsnabbt i isvatten.

Basilika- och chiliolja

Ingredienser

2 dl
1/2 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
2 dl neutral olja t ex solrosolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat

Kommentar

Håller oljan bara ett dygn?

Katja

2024-07-23

Hej Katja! Livsmedelsverket rekommenderar att man inte förvarar örtoljor mer än 4 dagar i kylskåp (pga risken för Botulism). Så helt rätt att oljan håller mer än ett dygn. Jag ändrar det till 4 nu. Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2024-07-23

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3209 KJ / 767 kCal
Fett86 g
Salt1.49 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Tomat- och basilikavinägrett
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vinägrett
Betyg 4.3 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Basilikasås
Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Dijonsenapsvinägrett
Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Senapsvinägrett
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad