Basilika- och chiliolja

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Basilika- och chiliolja

En illgrön basilikaolja lyfter vilken rätt som helst. Passar till allt från grillat, fisk, kyckling och en höjdare till tomat. Oljan ska värmas för att få ut maximalt med färg och smak, men var försiktig. Blir oljan för varm tappar basilikan den fina färgen och kyl sedan ner kryddoljan blixtsnabbt i isvatten.

Basilika- och chiliolja

Ingredienser

2 dl
1/2   chilifrukt
1   vitlöksklyfta
1   kruka basilika
2 dl  neutral olja t ex solrosolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3209 KJ / 767 kCal
Fett86 g
Salt1.49 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Tomat- och basilikavinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dijonsenapsvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga