Basilika- och chiliolja
En illgrön basilikaolja lyfter vilken rätt som helst. Passar till allt från grillat, fisk, kyckling och en höjdare till tomat. Oljan ska värmas för att få ut maximalt med färg och smak, men var försiktig. Blir oljan för varm tappar basilikan den fina färgen och kyl sedan ner kryddoljan blixtsnabbt i isvatten.
Ingredienser
2 dl
1/2 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
2 dl neutral olja t ex solrosolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3209 KJ / 767 kCal
Fett86 g
Salt1.49 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g
Kommentar
Håller oljan bara ett dygn?
Katja
2024-07-23Hej Katja! Livsmedelsverket rekommenderar att man inte förvarar örtoljor mer än 4 dagar i kylskåp (pga risken för Botulism). Så helt rätt att oljan håller mer än ett dygn. Jag ändrar det till 4 nu. Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23