Basilika- och chiliolja

6
0
Basilika- och chiliolja

En illgrön basilikaolja lyfter vilken rätt som helst. Passar till allt från grillat, fisk, kyckling och en höjdare till tomat. Oljan ska värmas för att få ut maximalt med färg och smak, men var försiktig. Blir oljan för varm tappar basilikan den fina färgen och kyl sedan ner kryddoljan blixtsnabbt i isvatten.

Skriv ut
Basilika- och chiliolja

Ingredienser

2 dl
1/2
chilifrukt
1
vitlöksklyfta
1
kruka basilika
2 dl
neutral olja t ex solrosolja
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3209 KJ / 767 kCal
Fett 86 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept