Basilika- och chiliolja

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Basilika- och chiliolja

En illgrön basilikaolja lyfter vilken rätt som helst. Passar till allt från grillat, fisk, kyckling och en höjdare till tomat. Oljan ska värmas för att få ut maximalt med färg och smak, men var försiktig. Blir oljan för varm tappar basilikan den fina färgen och kyl sedan ner kryddoljan blixtsnabbt i isvatten.

Basilika- och chiliolja

Ingredienser

2 dl
1/2 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
2 dl neutral olja t ex solrosolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Håller oljan bara ett dygn?

Katja

2024-07-23

Hej Katja! Livsmedelsverket rekommenderar att man inte förvarar örtoljor mer än 4 dagar i kylskåp (pga risken för Botulism). Så helt rätt att oljan håller mer än ett dygn. Jag ändrar det till 4 nu. Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-23

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3209 KJ / 767 kCal
Fett86 g
Salt1.49 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Tomat- och basilikavinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.3 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dijonsenapsvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispig löksallad med feta och mynta
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga