Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous-sallad med rökt fisk

En snabb och mättande måltid finner du i denna couscous-sallad med rökt fisk. Ge din couscous en lite syrlig ton före du lägger på len avokado, mumsig lax och en trevlig, hackad röra av bladspenat, rödlök och persilja. Servera direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous och låt den svalna. Blanda couscousen med olivoljan och citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tina bladspenaten och krama ut vätskan. Grovhacka bladspenaten, finhacka rödlöken och grovhacka persiljan.
  3. Pressa mogen avokado och toppa med några skivor rökt lax.

För alla

Salladen är fri från ägg, laktos och mjölkprotein men innehåller gluten. 
Gör glutenfri: uteslut couscousgrynen och använd i stället kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g rökt lax alternativt 1 böckling till varje person
  • 4 portioner couscous
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 pkt djupfryst tinad bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 dl persilja
  • 1 mogen avokado
Lägg till i inköpslistan