Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad hälleflundra med gurk- och myntayoghurt

Ett utomordentligt recept för fiskälskaren! Till grillad hälleflundra, eller till just din favoritfisk som passar att grilla, serverar du kokt färskpotatis och en krämig tzatzikisås på yoghurt, gurka, vitlök och mynta. Perfekt en ledig sommarkväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurt: Kärna ur och riv gurkan på grova sidan av ett rivjärn. Salta lätt på den rivna gurkan och låt den sedan rinna av i en sil.
  2. Finstrimla myntan, skala och finhacka vitlöken och blanda med yoghurten. Pressa det sista vattnet ur gurkan och vänd i den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek fiskbitarna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera fisken nygrillad med gurk- och myntayoghurten, färskpotatis och en citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar hälleflundrafiléer eller annan fisk som passar att grilla (à 150 g)
  • salt och peppar
Gurk- och myntayoghurt
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knippe mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan