Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Lyxa till fredagsmiddagen med den här halstrade fiskfilén med en orientalisk kompott som gästerna sent kommer att glömma. Kompotten har många effektfulla ingredienser vilket gör den utomordentligt smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott

Ingredienser

4 portioner
4 bitar av vit fiskfilé (à 150-200 g) t ex sej, gös eller odlad hälleflundra
10 - 12 schalottenlökar
1/2 flaska rött vin (à 375 ml)
1 tärning kalvbuljong
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm malen kanel
1 krm kajennpeppar
100 g korinter
200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl urkärnade, svarta oliver
2 dl salta cashewnötter
1/2 dl rågmjöl
olivolja och smör till stekning
örtsalt
salt
nymalen vitpeppar

Till servering

potatis

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:30:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fordrar många småtillägg som man knappast har hemma.

    Torulf

Testa liknande recept

  • Korintkakor
    Betyg 3.5 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Carpaccio på hälleflundra
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hälleflundra med hummersås
    Betyg 2.9 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad