Hälsosam hallonglass
Det här är en krämig, supergod och genomnyttig hallonglass, perfekt till dessert eller som lyxigt mellis. Du lagar till glassen på ett kick och serverar direkt. Avokado, hallon och en dutt vaniljpulver är allt som krävs. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
2 portioner
250 g frysta hallon
1 avokado
1 tsk vaniljsocker (vaniljpulver)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi663 KJ / 158 kCal
Fett11 g
Salt0.01 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man använda fryst avokado?
Katarina
2020-05-06Hej Katarina! Ja det går bra men du bör tina avokadon innan så att det går att mixa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-07Som en hallon-smoothie-sorbet! Funkar för LCHF:are också. Jag tillsatte dessutom saft från en pressad blodapelsin och det blev gott. Avocadon ger knappast någon smak men gör konsistensen krämig och slät. Ett tips om man bara har en mixerstav (och ingen stor blender) är att låta hallonen tina en stund först så att de inte är stenhårda när man mixar. För mig är dock detta något jag kommer spara till i sommar eftersom det känns som lite fel årstid för detta nu i januari!
Pernilla
2013-01-21Och om man som jag inte gillar avokado så funkar det med en burk Kesella oxå. :) Kanske inte riktigt lika nyttigt men vem bryr sig en fredagkväll. :D
Helena
2013-01-18