UNDER 15 MIN | Enkel

Hälsosam hallonglass

Det här är en krämig, supergod och genomnyttig hallonglass, perfekt till dessert eller som lyxigt mellis. Du lagar till glassen på ett kick och serverar direkt. Avokado, hallon och en dutt vaniljpulver är allt som krävs. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta hallon, spara några hallon till garnering, med avokado och vaniljpulver. Servera genast.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g frysta hallon
  • 1 avokado
  • 1 tsk vaniljsocker (vaniljpulver)

Näringsvärde
Per portion

Energi 663 kJ / 158 kCal