Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör ihop smör och örter.
  3. Senapskräm: Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
  4. Ansa blomkålen och champinjonerna. Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Ta ut plåten.
  5. Klicka på örtsmöret och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de får fin färg.
  6. Topping: Skär halloumin i tärningar. Skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja och chiliflakes. Servera med spenat, citronklyftor och senapskräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktsofri crème fraiche och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika
  • 1 liten blomkål (à ca 500 g)
  • 250 g champinjoner
  • ca 1 kg potatis
  • 3 små morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Senapskräm
  • 1/2 grönt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Topping
  • 200 g halloumiost
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 krm chiliflakes
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3369 kJ / 803 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer