En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktsofri crème fraiche och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt att laga och smakar väldigt gott! Senaps crèmen var pricken över i:et. Jag kommer att att laga detta fler gånger.
Gail
2022-10-26Goda smakkombinationer.Nyttigt
Åsa
2022-08-17Mycket gott.
Anne-marie
2022-08-15