Halloumigryta med aubergine och couscous

Man kan inte annat än älska halloumin som har förmågan att förgylla vilken vegorätt som helst. Här ger osten både sälta och protein till en mustig halloumigryta med aubergine, paprika, vitlök och krossade tomater. Avnjuts bäst i sällskap av nykokt couscous och färsk spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Ingredienser
4 portioner
Halloumigryta
1 aubergine (à ca 225 g)
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
390 g krossade tomater med chili
390 g krossade tomater
1 tsk spiskummin
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
Couscous
4 port couscous
65 g babyspenat
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 716 kCal
Fett30 g
Salt4.6 g
Kolhydrater72 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
33 stJättegod, enkel rätt! Jag skar aubergine i något mindre bitar och stekte den för sig i ganska mycket olja och sen fick den rinna av på papper under tiden som jag stekte övriga grönsaker. Använde också färsk chili som fick steka med. Serverade en klick matyoghurt till.
Kristina
Absolut inte 390 gram krossade tomater med chili. Det blir alldeles för starkt. Jag tog nog en halv sån förpackning eller lite mindre och blev starkt ändå. Och spädde på med vatten. Och jag lät grytan puttra på spisen mer än 1 timme . Bra recept som blev väldigt omtyckt 🙂. Hade bulgur med istället
Evelina
Enkelt och gott. Varierar mellan ris och matvete blandat med spenat som tillbehör
Sofie
Använde zucchini istället för aubergine eftersom jag regelbundet blandar ihop dem, men gick väldigt bra ändå. Läste övriga kommentarer och hade i matgrädde och socker samt skar grönsakerna i mindre bitar. Blandade ner spenaten i grytan istället för med couscousen då det verkade enklare. Väldigt gott!
Sara
(Skar också grilloumin, paprikan och auberginen i mindre bitar, ca 1,5x1,5 cm)
Otto
Tog en grilloumi istället för två och slängde i lite rödvinsvinäger. Hur gott som helst!
Otto
Väldigt god rätt men oväntat stark. Hade Icas Finkrossade tomater med chili, och kryddade i övrigt enligt receptet (utom salt och peppar). Rundade av med lite grädde. Håller med om att auberginen blev underlagad. Hade nog behövts ugnsbakas eller skäras i mycket mindre bitar. Hade bulgur till.
Ann-louise
Mycket god rätt! Använde en röd chili och krossade tomater i stället för krossade tomater med chili. Tillsatte lite vispgrädde och lite socker efter att jag hade läst kommentarerna.
Lena
Supergott!! Jag slängde i lite matgrädde också och tog lite cayennepeppar istället för krossade tomater med chili!
Janina
Gott! Men blev rätt salt/syrligt (trots att vi varken hade i buljong eller extra salt) Slevade i några tsk socker vilket balanserade smakerna.
Johan