Halloumi- och persikosallad med yoghurt och mynta
Pröva en naggande god sommarlunch med grillad halloumi och grillade persikor. Kombinera med yoghurt och mynta för en frisk smak. Tillsammans med färsk potatis och bönor får du en mättande måltid som smakar sommar.
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
600 g färskpotatis
150 g haricots verts (bönor)
4 salladslökar
1 kruka mynta
2 förp halloumi (à 200 g)
2 msk olivolja
2 persikor
1 msk honung
65 g rucola
1 dl pumpakärnor
Dressing
skal och saft av 1 citron (1citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 msk honung
1/2 tsk senapspulver eller dijonsenap
1 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
2 dl matyoghurt
grillat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3425 KJ / 819 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein33 g
Kommentarer
Varför står mynta med två gånger i receptet? En kruka mynta och två förpackningar mynta?
Daniel
2024-10-17Hej Daniel! Det kan man verkligen undra! ;) Nu är det åtgärdat. Skulle ju bara vara 1 kruka mynta. Tack för att du uppmärksammade det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-17Hej Marlene! Det är haricot verts som är bönorna och det ska vara 150 g av dessa. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-08Verkar gott och det skall jag prova
Annika
2017-05-23