Halloumi- och persikosallad med yoghurt och mynta

57
4
Halloumi- och persikosallad med yoghurt och mynta

Pröva en naggande god sommarlunch med grillad halloumi och grillade persikor. Kombinera med yoghurt och mynta för en frisk smak. Tillsammans med färsk potatis och bönor får du en mättande måltid som smakar sommar.

Skriv ut
Halloumi- och persikosallad med yoghurt och mynta

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

600 g
färskpotatis
150 g
haricots verts
4
salladslökar
1
kruka mynta
2
förp mynta
2
förp halloumi (à 200 g)
2 msk
olivolja
2
persikor
1 msk
honung
65 g
rucola
1 dl
pumpakärnor

Dressing

skal och saft av 1
citron (1citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 msk
honung
1/2 tsk
senapspulver eller dijonsenap
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Till servering

2 dl
matyoghurt
-
grillat bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Redaktionen

6/8/2017

Hej Marlene! Det är haricot verts som är bönorna och det ska vara 150 g av dessa. Lycka till! Hälsningar Michelle

Annika

5/23/2017

Verkar gott och det skall jag prova

Marlene

5/22/2017

Vad för bönor är det och hur mycket?

Näringsvärde per portion

Energi 3425 KJ / 819 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept