Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Halloumi- och persikosallad med yoghurt och mynta

(56)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pröva en naggande god sommarlunch med grillad halloumi och grillade persikor. Kombinera med yoghurt och mynta för en frisk smak. Tillsammans med färsk potatis och bönor får du en mättande måltid som smakar sommar.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 600 g färskpotatisar
  • 150 g haricots verts
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka mynta
  • 2 förp mynta
  • 2 förp halloumiostar (à 200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 persikor
  • 1 msk honung
  • 65 g ruccola
  • 1 dl pumpakärnor
Dressing
  • skal och saft av 1 citron (1citron motsvarar 2 msk saft)
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk senapspulver eller dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 dl matyoghurt
  • grillat bröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsaker: Borsta, skölj och koka potatisen. Låt den svalna och dela den i halvor.
  2. Ansa och koka bönorna mjuka i saltat vatten.
  3. Dressing: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda citronsaft och- skal, honung, senap och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker: Ansa och skiva salladslöken. Grovhacka myntan.
  5. Skär halloumin i skivor, pensla dem med hälften av olivoljan och grilla osten på ett riktigt hett grillgaller.
  6. Dela persikorna, kärna ur och skär dem i klyftor. Pensla klyftorna med resten av olivoljan och grilla dem. Lägg dem på en tallrik och ringla över honungen.
  7. Blanda potatis, bönor, salladslök, mynta, halloumi, persikor, ruccola och pumpakärnor. Vänd ner dressingen, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera salladen med yoghurt och grillat bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärde
Per portion

Energi
3425 kJ / 819 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer