Hallontårta

Betyg 3.9 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Hallontårta

Kanske sommarens allra godaste tårta är denna hallontårta. Mellan tårtbottnarna lägger du både rårörda hallon och en försvinnande god chokladmousse. Toppa sedan hallontårtan med resterande chokladmousse och färska hallon samt lite mynta.

Hallontårta

Ingredienser

10 bitar

Chokladmousse

300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
skal och saft av 2 lime

Rårörda hallon

250 g frysta hallon
3 msk florsocker

Tårtbotten

smör eller matfett och mjöl (till formen)
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 tsk bakpulver

Garnering

2 förp färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka mynta

Gör så här

04:00:00
00:04:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jag kokade grädde och slog över chokladen i en bunke kvällen innan så att blandningen kunde stå i kylen över natten. När den skulle vispas ihop nästa dag så gjorde jag det med bunken i ett vattenbad, vet inte hur mycket det faktiskt hjälpte, men som kommentarerna säger är det viktigt att blandningen är riktigt kall innan den vispas. Hade även limen i kylen innan jag pressade i den. Blev en jättebra mousse. Tårtan blir väldigt söt även om man använder bakchoklad (mindre socker än vanlig), så jag tog dubbel mängd limejuice (4tsk) för en ganska tydlig limesmak. De rårörda hallonen blev goda, men söta, så mitt tips är att smaka av blandningen och eventuellt minska på florsockret. Bottnarna orkade jag inte stå med så jag köpte färdiga, och i rådande ekonomi skippade jag myntan. Blev populär hemma och väldigt lätt att göra!

    Hanna

  • Jag gjorde chokladmousse istället: Koka upp grädde o socker. Bryt ner mörk choklad, låt smälta. Ställ kallt. Blev ljuvligt krämig efter vispning. Tog vaniljkräm i andra lagret o bredde moussen ovanpå o runtomkring. Tårtan garnerades med spritsad grädde, blåbär o hallon.

    Kristina

  • När jag hällde i limesaften så blev moussen alldeles grynig fast den var bra innan, vad hände?

    Moa

    Hej Moa! Det är tyvärr svårt att veta vad som hände men det låter som att moussen skar sig. Om moussen och limen har olika temperatur (den ena är kall och den andra varm) så kan det skära sig. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi2439 KJ / 583 kCal
Fett38 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Grillad mangotårta med yoghurtkvarg
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Marängrulltårta
    Betyg 3.6 av 5.155 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosrulle med hallon
    Betyg 3.2 av 5.213 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citron- och hallonmoussetårta
    Betyg 3.4 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Prinsesstårta med hallonsylt
    Betyg 3.6 av 5.376 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad