Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chokladtårta med hallongrädde

En härligt gräddig chokladtårta med lätt mosade hallon i grädden. Toppas gärna med fräscha hallon och en kvist mynta eller citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan. Lägg ner chokladen bruten i bitar för att smälta, rör om någon under tiden. Vispa ihop ägg, sötströ, vaniljsocker och salt. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna något på galler innan kanten på formen lossas. Låt kakan stå övertäckt i kylskåp till serveringen.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden. Blanda den med lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.
  6. Garnera tårtan med hallongrädden eller servera den till.  Garnera ev. med hallon och mynta eller citronmeliss.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl sötströ
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färska hallon
  • mynta eller citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1298 kJ / 310 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer