Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hallonsoppa

(15)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Recept på makalöst delikat hallonsoppa. Du gör den på hallon, rödvin, vatten, socker, kanel och maizena. Servera soppan som dessert med en kula mangosorbet eller vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g hallon
  • 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • ev mangosorbet eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
  2. Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
  3. Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
  4. Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.