Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Hallonrutor med kokos

Hallonrutor med smak av kokos passar bra när du är sugen på något sött! Passar utmärkt att servera som efterrätt på kalas eller att ta med om du ska ut på picknick. Smaskens!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält matfettet till kakan i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 30 sek. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  4. Vänd i mjölet, blandat med bakpulver, och matfettet. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö i hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min.
  6. Kokosglasyr: Smält matfettet till glasyren i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 20 sek.
  7. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda i kokos och det smälta matfettet. Bred smeten över den halvfärdiga kakan.
  8. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna på galler innan den skärs i bitar och tas med på picknick i en burk med lock.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g djupfrysta hallon
Kokosglasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 påse riven kokos (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer