Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt

Hallonrutor med vanilj är den perfekta efterätten när du vill ha något sött som är enkelt att göra. Ultimat till kalaset, fredagsmyset eller kafferepet. Och glöm inte kardemummayoghurten till som lyfter hallonrutorna till nya höjder!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20-25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop allt till en smuldeg. 
  3. Mät upp 3 dl av smuldegen (för ca 25 bitar) och lägg i en liten bunke och ställ åt sidan, detta ska strös över kakan. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna alt. klädd med bakplåtspapper, ca 28x35 cm (för ca 25 bitar). Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. 
  5. Strö över smuldegen från den lilla bunken. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25–30 min tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.
  6. Kardemummayoghurt: Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering. 
  7. Vid servering, pudra hallonkakan med lite florsocker och servera med kardemummayoghurten.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: ca 20-25 bitar
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl (+ extra till formen)
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smält smör (+ extra till formen)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl grekisk yoghurt (10%)
  • ca 125 g färska hallon
Kardemummayoghurt
  • ca 10 dl rysk yoghurt (17%)
  • ca 5 tsk malen kardemumma
  • ev florsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer