Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nötchokladrutor

Smaskiga nötchokladrutor som är förbluffande goda. De knapriga hårda nötterna omges av en himmelsk, seg kakaoblandning. Kombinationen gör rutorna helt magnifika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen.
  3. Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm (för 30 st). Strö över grovt skurna nötkärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl nötkärnor eller sötmandel (1 1/2 dl motsvarar 100 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?