Hallongrottor

Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi565 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.16 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
209 stJag smälter resten av smöret och knådar ihop degen.
Anna
Jag tar 150 gram smör av de 200 som står i receptet och delar i bitar. Sedan tillsätter jag de torra ingredienserna,
Anna
Ett mycket gott recept som är enkelt att lyckas med!
Erika
Perfekt recept när man vill bli av med sylt eller marmelad. Vi hade för mycket blåbärssylt hemma så det blev blåbärsgrottor.
Ida
Lätta att laga och supergoda!
Denise
Så goda lätta att baka har bakat dom flera gånger
Anne-christin
Blev inget gott när dem varit i ugnen. Smaklös deg o spricker/smular sönder så fort man tar i dem.
My
Perfekt recept. Jag förstår inte att folk tycker det blir smuligt. Jag tog kylskåpskallt smör och knådade ihop degen med händerna tills jag fick en fin deg. Lät den vila i kylen ca 30 minuter och sen rullade fina bollar. 😊
Marielle
Mycket enkelt recept. Kakorna ska bakas med riktigt smör för den goda smaken, tycker jag. Denna deg går att använda till mer än sylt, det är bara fantasin som sätter gränser.😊
Marie
Tyckte som flera andra att degen blev för torr. Tillsatte flytande smör som nån tipsade om, blev kanonbra?
Ann-sofi