Hallongrottor
Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
22 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi565 KJ / 135 kCal
Fett8 g
Salt0.16 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
Gammal goding som alltid njuts av fikasugna....🤗
Inger
2024-04-17Varje gång jag är sjuk och sockersugen så slänger jag ihop dessa. Tar fem minuter och kräver inte att så värst många hjärnceller är vakna 🙂
David
2024-04-06Lättlagat, blir en plåt. Snabbgjorda om man har hallonsylt hemma och får oväntat besök.
Karin
2024-03-29