Jordnötskakor med tosca
Har du letat efter en jordnötskaka med perfekt balans mellan salt och sött? Då kan du sluta leta nu! Jordnötskakorna med salt tosca och krispiga jordnötter är en härligt söt och karamellig småkaka som toppas med en salt och nötig toscasmet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
ca 24 st
Deg
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tosca
50 g smör
1/4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
55 g hackade salta jordnötter (ca 1 dl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, bytte ut jordnötterna mot hasselnötter. Man kan säkert testa med valnötter också
Anne-sofie
2024-07-31Hur länge klarar kakorna i en bruk i rumstemperatur samt i kyl?
Tove
2024-07-15Hej Tove! Kakorna klarar sig ganska länge i en lufttät burk i rumstemperatur, dock svårt att säga men 1 vecka borde inte vara något problem, om de nu räcker så länge! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-16Varför ska man göra toscasmeten först?? Helt galet! Den stelnade och blev stenhård under tiden jag gjorde degen. Så tips är att göra toscan sist! Flöt ut jättemycket. Vore bra om det i recept stod hur långa längderna ska vara annars blir det ju ren gissning.
Ingela
2024-05-22Hej Ingela! Jag håller med dig! Jag har nu ändrat på ordningen på tosca och deg. Även uppdaterat med hur långa längderna ska vara. Hoppas du vill prova igen för dom blir ju helt magiska!! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27