Jordnötskakor med tosca
Har du letat efter en jordnötskaka med perfekt balans mellan salt och sött? Då kan du sluta leta nu! Jordnötskakorna med salt tosca och krispiga jordnötter är en härligt söt och karamellig småkaka som toppas med en salt och nötig toscasmet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
ca 24 st
Deg
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Tosca
50 g smör
1/4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
55 g hackade salta jordnötter (ca 1 dl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott o enkelt
Maria
2024-11-12Jättegoda, bytte ut jordnötterna mot hasselnötter. Man kan säkert testa med valnötter också
Anne-sofie
2024-07-31Hur länge klarar kakorna i en bruk i rumstemperatur samt i kyl?
Tove
2024-07-15Hej Tove! Kakorna klarar sig ganska länge i en lufttät burk i rumstemperatur, dock svårt att säga men 1 vecka borde inte vara något problem, om de nu räcker så länge! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-16