Halloncheesecake i glas

Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
6 portioner
Hallonkompott
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
300 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet citronskal
10 digestivekex
125 g färska hallon
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Smaken var god men proportionerna ojämna. Alldeles för lite kräm jämfört med kompott och kex som då blev över.
Inger
2025-04-06Nja inte nån efterrätt jag gör igen. Blev för kompakt. Finns bättre
Gisela
2025-03-16Tack för svar! Att göra krämen och kompotten i förväg låter som en bra idé! Kerstin
Kerstin
2025-01-20