Halloncheesecake i glas

Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
6 portioner
Hallonkompott
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
300 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet citronskal
10 digestivekex
125 g färska hallon
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man förbereda dagen före servering? Eller bör den göras samma dag?
Tanja
2025-05-08Hej Tanja! Det går att göra den dagen före men kexen blir lite blöta men det kan ju vara gott :) är ju en smaksak. Men om du vill ha spröda kex så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan servering. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-05-09Smaken var god men proportionerna ojämna. Alldeles för lite kräm jämfört med kompott och kex som då blev över.
Inger
2025-04-06Nja inte nån efterrätt jag gör igen. Blev för kompakt. Finns bättre
Gisela
2025-03-16