Halloncheesecake i glas

Betyg 4.4 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Halloncheesecake i glas

Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Halloncheesecake i glas

Ingredienser

6 portioner

Hallonkompott

250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
300 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet citronskal
10 digestivekex
125 g färska hallon
citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Härlig och god

    Jenny

  • Kan man förbereda dagen före servering? Eller bör den göras samma dag?

    Tanja

    Hej Tanja! Det går att göra den dagen före men kexen blir lite blöta men det kan ju vara gott :) är ju en smaksak. Men om du vill ha spröda kex så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan servering. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Smaken var god men proportionerna ojämna. Alldeles för lite kräm jämfört med kompott och kex som då blev över.

    Inger

  • Nja inte nån efterrätt jag gör igen. Blev för kompakt. Finns bättre

    Gisela

  • Tack för svar! Att göra krämen och kompotten i förväg låter som en bra idé! Kerstin

    Kerstin

  • Hur långt innan servering kan den här efterrätten göras? Kan den göras dagen innan? Kerstin

    Kerstin

    Hej Kerstin! Det går att göra den dagen före men det kan hända att kexen blir lite blöta men det behöver ju inte vara dåligt utan kan ju vara lite gott också. Det är en smaksak. Men om du vill ha dom spröda så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan ni ska äta. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegott men gjorde enligt tips i kommentarerna här, mer grädde och florsocker i samt silade hallonen. Använde endast frysta hallon samt gade färska blåbär på.

    Melissa

  • För mycket färskost till 1 dl vispgrädde. Smakade bara färskost typ. Jag hällde i mer grädde och florsocker och då smakade det lite bättre. Annars gott med hallonkompotten och färska hallon till. Uppskattades av gästerna.

    Carina

  • Såg svar längre ned i tråden (-:

    Annika

  • Hej, Hur långt innan kan man göra dom innan servering? Hlsn Annika

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Frozen cheesecake
    Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passionscheesecake
    Betyg 3.2 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolacheesecake med popcorn
    Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit chokladcheesecake
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minicheesecakes
    Betyg 3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passion- och halloncheesecake
    Betyg 3 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad