Halloncheesecake i glas

Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
18 stHärlig och god
Jenny
Kan man förbereda dagen före servering? Eller bör den göras samma dag?
Tanja
Hej Tanja! Det går att göra den dagen före men kexen blir lite blöta men det kan ju vara gott :) är ju en smaksak. Men om du vill ha spröda kex så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan servering. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Smaken var god men proportionerna ojämna. Alldeles för lite kräm jämfört med kompott och kex som då blev över.
Inger
Nja inte nån efterrätt jag gör igen. Blev för kompakt. Finns bättre
Gisela
Tack för svar! Att göra krämen och kompotten i förväg låter som en bra idé! Kerstin
Kerstin
Hur långt innan servering kan den här efterrätten göras? Kan den göras dagen innan? Kerstin
Kerstin
Hej Kerstin! Det går att göra den dagen före men det kan hända att kexen blir lite blöta men det behöver ju inte vara dåligt utan kan ju vara lite gott också. Det är en smaksak. Men om du vill ha dom spröda så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan ni ska äta. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegott men gjorde enligt tips i kommentarerna här, mer grädde och florsocker i samt silade hallonen. Använde endast frysta hallon samt gade färska blåbär på.
Melissa
För mycket färskost till 1 dl vispgrädde. Smakade bara färskost typ. Jag hällde i mer grädde och florsocker och då smakade det lite bättre. Annars gott med hallonkompotten och färska hallon till. Uppskattades av gästerna.
Carina
Såg svar längre ned i tråden (-:
Annika
Hej, Hur långt innan kan man göra dom innan servering? Hlsn Annika
Annika