Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Hallon- och blåbärssmoothie

En underbart god, pigg och fräsch smoothie fullproppad med antioxidanter! Hallon- och blåbärssmoothie får sin smarriga smak av frysta hallon, blåbär, banan, mjölk och flytande honung och är dessutom mycket snabblagad. På mindre än 15 minuter har du mixat ihop denna härliga drink som går att avnjuta både som fredagsmys eller extra lyx till frukosten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bären.
  2. Skala bananen och mixa alla ingredienser i en mixer.
  3. Servera i glas.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon och blåbär
  • 1 banan
  • 4 dl mjölk (gärna 1, 5 %)
  • 1/2 tsk flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 433 kJ / 103 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer