Hallon- och blåbärssmoothie med havregryn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hallon- och blåbärssmoothie med havregryn

En hallon- och blåbärssmoothie med havregryn och banan är ett lätt sätt att få i sig extra bär, frukt och fibrer. En favorit både till frukost och mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bären om de är frysta. Spara några av bären till garneringen. Skala och skiva bananen.
  2. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer.
  3. Häll upp i glas och garnera med resten av bären.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör glutenfri: välj ren havre.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g hallon och blåbär
  • 1 banan
  • 1 l naturell yoghurt
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl drickfärdig äppeljuice
  • 2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 984 kJ / 235 kCal