Hallon- och blåbärssmoothie med havregryn
En hallon- och blåbärssmoothie med havregryn och banan är ett lätt sätt att få i sig extra bär, frukt och fibrer. En favorit både till frukost och mellanmål.
Ingredienser
4 portioner
250 g hallon och blåbär
1 banan
1 l naturell yoghurt
1 dl havregryn
2 dl drickfärdig äppeljuice
2 msk flytande honung
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör glutenfri: välj ren havre.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi984 KJ / 235 kCal
Fett6 g
Kolhydrater33 g
Protein8 g
Kommentar
En favorit
Anna
2023-07-18