Smoothie, en frestande dryck av frukter och bär. Välj efter smak bland hallon, blåbär, kiwi och mango. Tillsammans med vaniljyoghurt och banan blir smoothies både nyttiga och mättande mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör mer klimaträtt: pröva att byta ut yoghurten mot havrebaserad yoghurt. För mer hälsosamt, välj naturell yoghurt. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såå smarrigt recept!!! 5 av 5.
Cecilia
2021-12-16Ungarna ger högsta betyg, även ena som måste ha mjölkfria produkter 👌😊
Nathalie
2021-06-17Gott-gott-gott
Aina
2021-01-30