Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

18
1
Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Recept på en utsökt efterrätt med bär, vaniljvisp och rostad havre. Du gör desserten av bland annat hallon, blåbär, socker, havregryn, smör, socker, kanel och kardemumma. Snygg och krämig!

Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Ingredienser

4 portioner
250 g hallon och blåbär
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
2 1/2 dl vaniljvisp

För alla

Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i vaniljvispen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Veronica

2022-06-17

Använde bara blåbär och struntade i kardemumman.

Näringsvärde per portion

Energi 925 KJ / 221 kCal
Fett 83 g
Kolhydrater 308 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden