Recept på en utsökt efterrätt med bär, vaniljvisp och rostad havre. Du gör desserten av bland annat hallon, blåbär, socker, havregryn, smör, socker, kanel och kardemumma. Snygg och krämig!
Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i vaniljvispen.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Använde bara blåbär och struntade i kardemumman.
Veronica
2022-06-17