Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
1
Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Recept på en utsökt efterrätt med bär, vaniljvisp och rostad havre. Du gör desserten av bland annat hallon, blåbär, socker, havregryn, smör, socker, kanel och kardemumma. Snygg och krämig!

Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Ingredienser

4 portioner
250 g  hallon och blåbär
2 msk  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
2 dl  havregryn
1 msk  smör eller margarin
2 msk  strösocker
2 krm  malen kanel
1 krm  malen kardemumma
2 1/2 dl  vaniljvisp

För alla

Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i vaniljvispen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Använde bara blåbär och struntade i kardemumman.

Veronica

2022-06-17

Näringsvärde per portion

Energi925 KJ / 221 kCal
Fett8.3 g
Kolhydrater30.8 g
Protein5.5 g

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Blåbärstrifle
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smoothie med blåbär och kokos
Betyg 3.2 av 5.
160 personer har röstat
Under 15 min att tillaga