Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre

Recept på en utsökt efterrätt med bär, vaniljvisp och rostad havre. Du gör desserten av bland annat hallon, blåbär, socker, havregryn, smör, socker, kanel och kardemumma. Snygg och krämig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rårör de frysta bären med florsocker och vaniljsocker och låt det tina i rumstemperatur.
  2. Rosta havregrynen gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med matfett, socker, kanel och kardemumma.
  3. Vispa vaniljvispen.
  4. Fördela bärkompotten i serveringsglas och klicka på vaniljvispen, toppa med havregrynen.

För alla

Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i vaniljvispen.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g hallon och blåbär
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 1/2 dl vaniljvisp
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 925 kJ / 221 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer