Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Blåbärstrifle

Är det en efterrätt eller frukost? Både och! Lyxig tjock blåbärssoygurt varvas här med frasig kardemummacrumble och färska blåbär. Ja du hör ju själv. Fördela i burkar med lock kvällen innan så är frukosten färdig när du vaknar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Crumble: Blanda ihop samtliga ingredienserna på en plåt.
  3. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg. Rör om då och då.
  4. Till servering: Varva kardemummacrumble, soygurt och färska blåbär i exempelvis små burkar med lock.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Ingredienser

Portioner: 4
Kardemummacrumble
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk smält kokosolja
Till servering
  • 1 förp soygurt blåbär (à 750 ml)
  • 2 dl färska blåbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1607 kJ / 384 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer