Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Nyplockade, solvarma hallon är en av sommarens höjdpunkter. Hallon och apelsin är en lite ovanlig smakkombo men de matchar varandra utmärkt i den här lite gammaldags efterrätten. Knapriga pistageflarn ger skönt krisp till hallonen och den lena apelsinkrämen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj och skrubba apelsinen i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet med potatisskalare, var noga med att inte få med det vita. Strimla skalet.
  3. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång och apelsinskal. Ta kastrullen från plattan. Låt blandningen dra i 15 minuter.
  4. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke. Sila i apelsingrädden, vispa medan du häller i apelsingrädden.
  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, värm upp och fortsätt vispa under tiden. Så fort krämen börjar tjockna, häll snabbt över den i en kall skål. Låt krämen bli kall.
  6. Flarn: Hacka pistagenötterna. Blanda mjöl, socker, smör, glykos och pistagenötter till en smet. Rulla 8 lika stora kulor av smeten (för 4 port) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt flarnen svalna.
  8. Bred ut apelsinkrämen på tallrikar, lägg på hallon och bryt bitar av flarnen ovanpå. Garnera med citronmeliss.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.

Tips

Garnera med hackade pistagenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skalet av 1 apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
Flarn
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk glykos
  • 1/2 l hallon
  • 1 kruka citronmeliss

Näringsvärde
Per portion

Energi 2353 kJ / 562 kCal