Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Nyplockade, solvarma hallon är en av sommarens höjdpunkter. Hallon och apelsin är en lite ovanlig smakkombo men de matchar varandra utmärkt i den här lite gammaldags efterrätten. Knapriga pistageflarn ger skönt krisp till hallonen och den lena apelsinkrämen.

Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Ingredienser

4 portioner
skalet av 1   apelsin
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1   kanelstång
4   äggulor
1 dl  socker
1 msk  majsstärkelse

Flarn

2 msk  hackade pistagenötter
1 msk  vetemjöl
1 msk  strösocker
1 msk  smör
1 msk  glykos
1/2 l  hallon
1   kruka citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.

Gör så här

Tips

Garnera med hackade pistagenötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2353 KJ / 562 kCal
Fett40 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marsipanmousse med apelsinsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin och grapefrukt med pistagehonung & vaniljglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Midvintertårta
Betyg 2.5 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladfondant med fruktsallad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga