Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn
Nyplockade, solvarma hallon är en av sommarens höjdpunkter. Hallon och apelsin är en lite ovanlig smakkombo men de matchar varandra utmärkt i den här lite gammaldags efterrätten. Knapriga pistageflarn ger skönt krisp till hallonen och den lena apelsinkrämen.
Ingredienser
4 portioner
skalet av 1 apelsin
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kanelstång
4 äggulor
1 dl socker
1 msk majsstärkelse
Flarn
2 msk hackade pistagenötter
1 msk vetemjöl
1 msk strösocker
1 msk smör
1 msk glykos
1/2 l hallon
1 kruka citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2353 KJ / 562 kCal
Fett40 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein7 g
Kommentarer