Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

3
0
Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Nyplockade, solvarma hallon är en av sommarens höjdpunkter. Hallon och apelsin är en lite ovanlig smakkombo men de matchar varandra utmärkt i den här lite gammaldags efterrätten. Knapriga pistageflarn ger skönt krisp till hallonen och den lena apelsinkrämen.

Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Ingredienser

4 portioner
skalet av 1 apelsin
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kanelstång
4 äggulor
1 dl socker
1 msk majsstärkelse

Flarn

2 msk hackade pistagenötter
1 msk vetemjöl
1 msk strösocker
1 msk smör
1 msk glykos
1/2 l hallon
1 kruka citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.

Gör så här

Tips

Garnera med hackade pistagenötter.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2353 KJ / 562 kCal
Fett 40 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden