Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gyllene pastasallad

Denna gyllene pastasallad får sin vackra färg av saffran. Varva din saffransfärgade pasta med bitar av gurka, papaya, persika och tomater i en skål. Förvara sedan den mumsiga pastasalladen kallt fram till servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet (för 25 port). Spola av den färdigkokta pastan med kallt vatten.
  2. Blanda det sparade kokvattnet med saffran, salt, peppar och oljan. Häll dressingen över pastan.
  3. Skölj och tärna gurkorna. Skala, kärna ur och tärna papayorna. Skölj och klyfta tomaterna. Låt persikorna rinna av och skär i mindre bitar.
  4. Varva den gula pastan med frukt och grönsaker i salladsskålar. Täck och ställ kallt innan servering.

Ingredienser

Portioner: 25
  • 1 1/2 kg pasta t ex fjärilar eller snäckor
  • 2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 dl olja
  • 3 gurkor
  • 3 papayor
  • 10 tomater
  • 2 burkar persikor (à 825 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?