Gyllene morotssoppa

Denna gyllene morotssoppa, som också kan kallas guldsoppa, är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, cayennepeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
5 morötter à 100 g
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm cayennepeppar
1 krm gurkmeja
1 kycklingbuljongtärning
6 dl vatten
1 lime
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
ca 1/2 kruka oregano
Till servering
gärna bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett16 g
Salt1.8 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stNot good. The only flavors that come through are ginger, lime and cream. It’s edible but not much more.
Sara elizabeth
En mycket god och lättlagad soppa.
Karin
Mycket god och enkel att göra. Toppade med stekt hallomi i kuber, blev väldigt gott till och en klick creme fraiche.
Anneli
Mycket god och enkel att göra, tog rostade pumpafrön på toppen istället för morötterna- knaprigt och gott,
Marit
Riktigt gott! Tog i alla morötterna och hade sedan vid servering på rostad grovhackad mandel istället. Hade även i 2 krm cayenne då vi gillar stark mat. Bra soppa när man har morötter och grädde hemma man behöver använda upp! Kommer laga den fler gånger!
Viktoria
Soppan var enkel att göra och överraskande god. Gick hem hos hela familjen! Skippade morötterna på toppen då jag inte hade nog hemma, och den var god ändå.
Klara
Så god soppa! Den har blivit en favorit. Jag byter ut grädden mot en burk kokosmjölk. Dåkänns den än mer asiatisk och nyttig.
Anna
En görgod och mustig soppa, perfekt varje gång!
Sture
Mycket god soppa.Jag testade att byta ut grädden mot kokosmjölk. Jättegott !
Eva maria
Lika god med grönsaksbuljong (vegetarisk) och/eller havregrädde (mjölkfri/vegansk). För att minska koktiden grovriver jag potatis och morötter.
Annika