Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gyllene morotssoppa

Denna gyllene morotssoppa är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär 4/5 av morötterna, lök och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Fräs morot, lök och potatis. Tillsätt ingefära, vitlök, kajennpeppar och gurkmeja.
  3. Tillsätt buljongtärning och vatten. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills grönsakerna är riktigt mjuka.
  4. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare.
  5. Pressa i juicen från limen. Tillsätt matlagningsgrädde och värm upp soppan utan att låta den koka. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv 1/5 av morötterna grovt. Lägg ner i soppan som garnering.

För alla

Glutenfri. Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green, och kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 morötter à 100 g
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten till hönsbuljongtärningen
  • 1 lime
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 784 kJ / 187 kCal
Läs mer om näringsvärden