Gyllene morotssoppa

Denna gyllene morotssoppa, som också kan kallas guldsoppa, är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, cayennepeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
5 morötter à 100 g
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm cayennepeppar
1 krm gurkmeja
1 kycklingbuljongtärning
6 dl vatten
1 lime
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
ca 1/2 kruka oregano
Till servering
gärna bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett16 g
Salt1.8 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En mycket god och lättlagad soppa.
Karin
2025-01-23Mycket god och enkel att göra. Toppade med stekt hallomi i kuber, blev väldigt gott till och en klick creme fraiche.
Anneli
2024-11-19Mycket god och enkel att göra, tog rostade pumpafrön på toppen istället för morötterna- knaprigt och gott,
Marit
2024-11-10