Gyllene morotssoppa
Denna gyllene morotssoppa, som också kan kallas guldsoppa, är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
5 morötter à 100 g
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm kajennpeppar
1 krm gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten till hönsbuljongtärningen
1 lime
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi784 KJ / 187 kCal
Kommentarer
Mycket god och enkel att göra. Toppade med stekt hallomi i kuber, blev väldigt gott till och en klick creme fraiche.
Anneli
2024-11-19Mycket god och enkel att göra, tog rostade pumpafrön på toppen istället för morötterna- knaprigt och gott,
Marit
2024-11-10Riktigt gott! Tog i alla morötterna och hade sedan vid servering på rostad grovhackad mandel istället. Hade även i 2 krm cayenne då vi gillar stark mat. Bra soppa när man har morötter och grädde hemma man behöver använda upp! Kommer laga den fler gånger!
Viktoria
2023-08-27