Gyllene morotssoppa

64
14
Gyllene morotssoppa

Denna gyllene morotssoppa är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Gyllene morotssoppa

Ingredienser

4 portioner
5
morötter à 100 g
1
gul lök
2
potatisar
2
vitlöksklyftor
2 tsk
färsk riven ingefära
1 krm
kajennpeppar
1 krm
gurkmeja
1
hönsbuljongtärning
6 dl
vatten till hönsbuljongtärningen
1
lime
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

För alla

Glutenfri. Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green, och kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Sture

2021-03-10

En görgod och mustig soppa, perfekt varje gång!

Eva maria

2020-10-20

Mycket god soppa.Jag testade att byta ut grädden mot kokosmjölk. Jättegott !

Annika

2020-09-18

Lika god med grönsaksbuljong (vegetarisk) och/eller havregrädde (mjölkfri/vegansk). För att minska koktiden grovriver jag potatis och morötter.

Näringsvärde per portion

Energi 784 KJ / 187 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept