Gyllene morotssoppa

87
15
Gyllene morotssoppa

Denna gyllene morotssoppa är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Gyllene morotssoppa

Ingredienser

4 portioner
5 morötter à 100 g
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm kajennpeppar
1 krm gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten till hönsbuljongtärningen
1 lime
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Glutenfri. Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green, och kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Anna

2021-12-06

Så god soppa! Den har blivit en favorit. Jag byter ut grädden mot en burk kokosmjölk. Dåkänns den än mer asiatisk och nyttig.

Sture

2021-03-10

En görgod och mustig soppa, perfekt varje gång!

Eva maria

2020-10-20

Mycket god soppa.Jag testade att byta ut grädden mot kokosmjölk. Jättegott !

Näringsvärde per portion

Energi 784 KJ / 187 kCal
Läs mer om näringsvärden