Denna gyllene morotssoppa är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2008
Glutenfri. Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green, och kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2021-12-06Så god soppa! Den har blivit en favorit. Jag byter ut grädden mot en burk kokosmjölk. Dåkänns den än mer asiatisk och nyttig.
Sture
2021-03-10En görgod och mustig soppa, perfekt varje gång!
Eva maria
2020-10-20Mycket god soppa.Jag testade att byta ut grädden mot kokosmjölk. Jättegott !