Gurksambal
![Gurksambal](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Het sambal med gurka, vitlök, schalottenlök och ingefära. Denna gurksambal får sin styrka från chilifrukt, sötma från strösocker, sälta från soja, syrlighet från lime och en aning friskhet från hackade myntablad. Servera till berberegravad lax.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
![Gurksambal](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
5 dl
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 5 cm)
1 tsk strösocker
1 tsk japansk soja
juicen av 1 lime
1 msk hackade myntablad
1/2 gurka
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gurksambalen kan göras i förväg men blir starkare ju längre den står.
Har du lagat receptet?
Kommentarer