Gurksambal

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gurksambal

Het sambal med gurka, vitlök, schalottenlök och ingefära. Denna gurksambal får sin styrka från chilifrukt, sötma från strösocker, sälta från soja, syrlighet från lime och en aning friskhet från hackade myntablad. Servera till berberegravad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Gurksambal

Ingredienser

5 dl
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1   chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
1   bit ingefära (1 bit motsvarar ca 5 cm)
1 tsk  strösocker
1 tsk  japansk soja
juicen av 1   lime
1 msk  hackade myntablad
1/2   gurka

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gurksambalen kan göras i förväg men blir starkare ju längre den står.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Myntachutney
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadokräm
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga