Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räksallad med japansk smak

Enkel och perfekt räksallad med japansk smak. En obeskrivligt god dressing blandar du av sesamolja, äppelcider, ingefära och soja. Till den goda räksalladen hyvlar du gurka och morötter och den smarriga vattenkrassen överst. Servera med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj stor färsk gurka. Hyvla eller skiva gurkan tunt.
  2. Lägg i durkslag. Ställ att rinna av medan dressingen blandas. Blanda samman ljus soja, äppelcidervinäger, sesamolja, socker, riven färsk ingefära.
  3. Pressa vätskan ur gurkan. Blanda den sedan med skalade räkor, skalad morot skuren i långa tunna remsor. Potatisskalaren är till god hjälp.
  4. Blanda till sist ner vattenkrasse eller solrosskott. Häll över dressingen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor färsk gurka
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 300 g skalade räkor
  • 1 skalad morot
  • 100 g vattenkrasse (eller solrosskott)
  • bröd
Lägg till i inköpslistan