Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gurkpickles

Med det här receptet kan du göra egna hemmagjorda gurkpickles som blir otroligt goda och smakar mycket mer än de i affären. Det är inte svårt, men det kräver en natt i kylskåp innan du kan göra klart dina pickles. Suveränt tillbehör till måltider!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg skivorna i en skål, strö över salt och socker.
  2. Täck med plastfolie och låt stå i ca 12 timmar i kylskåp.
  3. Sila bort vätskan och häll över vinäger, olja och strö på sichuanpeppar eller svartpeppar och chili - försiktigt efter smak.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 gröna gurkor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk strösocker
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl sesamolja
  • 2 krm sichuanpeppar eller svartpeppar
  • 1 färsk röd chilifrukt
Lägg till i inköpslistan