UNDER 30 MIN | Enkel

Gurka- och avokadosoppa med gräslöksolja

En krämig soppa på tre gröna favoriter: gurka, avokado och gräslök. Citron och dill ger en pigg smak. Ät soppan som den är eller servera ihop med kycklingspett och lite rostad lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna gurkan grovt. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Skala och hacka löken. Pressa citronen.
  2. Mixa gurka, avokado, lök, citronsaft, buljong, vatten och dill till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåp tills den ska serveras.
  3. Strimla gräslöken fint och blanda med oljan. Salta och peppra.
  4. Till servering: Skär kycklingfilé i strimlor, krydda gärna med dragon och citron och trä på spett.
  5. Stek spetten tills köttet är genomstekt och krydda med salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i glas eller koppar, toppa med gräslöksolja och servera gärna med kycklingspett.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa gärna soppan med lite rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 stor gurka (1 stor gurka motsvarar ca 300 g)
  • 1 avokado
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk citronsaft)
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 kruka dill
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
Till servering
  • kycklingfilé
  • dragon
  • citron
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 480 kJ / 115 kCal