Gurka med granité och dillglass
Gurka i olika former är en uppfriskande och överraskande dessert. Gurkgranitén blir som en isglass eller sorbet och passar perfekt tillsammans med den krämiga dillglassen och krispiga gurkbitar. Receptet kommer från Fotografiska museets restaurang.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
Gurkskivor
1 liten gurka (à ca 250 g)
1 msk strösocker
Granité
1 ekologisk citron
1 liten gurka (à 250 g)
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
Dillglass
1/2 l vaniljglass
2 msk hackad dill
1 tsk mortlade dillfrön
Garnering
citronverbena eller -melliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 402 kCal
Fett15 g
Salt0.23 g
Kolhydrater62 g
Protein4 g
Kommentarer