Gurka med granité och dillglass

13
0
Gurka med granité och dillglass

Gurka i olika former är en uppfriskande och överraskande dessert. Gurkgranitén blir som en isglass eller sorbet och passar perfekt tillsammans med den krämiga dillglassen och krispiga gurkbitar. Receptet kommer från Fotografiska museets restaurang.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Gurka med granité och dillglass

Ingredienser

4 portioner

Gurkskivor

1
liten gurka (à ca 250 g)
1 msk
strösocker

Granité

1
ekologisk citron
1
liten gurka (à 250 g)
1 1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker

Dillglass

1/2 l
vaniljglass
2 msk
hackad dill
1 tsk
mortlade dillfrön

Garnering

citronverbena eller -melliss

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 402 kCal
Fett 15 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 62 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept