Gurka med granité och dillglass

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
0
Gurka med granité och dillglass

Gurka i olika former är en uppfriskande och överraskande dessert. Gurkgranitén blir som en isglass eller sorbet och passar perfekt tillsammans med den krämiga dillglassen och krispiga gurkbitar. Receptet kommer från Fotografiska museets restaurang.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Gurka med granité och dillglass

Ingredienser

4 portioner

Gurkskivor

1   liten gurka (à ca 250 g)
1 msk  strösocker

Granité

1   ekologisk citron
1   liten gurka (à 250 g)
1 1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker

Dillglass

1/2 l  vaniljglass
2 msk  hackad dill
1 tsk  mortlade dillfrön

Garnering

citronverbena eller -melliss

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1686 KJ / 402 kCal
Fett15 g
Salt0.23 g
Kolhydrater62 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Morotsgranité med citron
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och jordgubbssorbet
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sorbet à la rose
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga