Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grefve Pehrs äppelsorbet

Grefve Pehrs äppelsorbet är en fräsch och sötsyrlig sorbetglass som du fryser i glassmaskin men om du inte har en sådan går det bra även i frysen. En utsökt och annorlunda efterrätt som gillas av både vuxna och barn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
  2. Plocka/repa örtkvistarna och blanda med socker och vatten. Koka upp och sila bort bladen.
  3. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen. Låt svalna och häll i äppeljuicen.
  4. Frys i glassmaskin eller i frys, minst 4 timmar. I frys bör sorbeten röras några gånger.
  5. Servera i höga glas med några blad citronmeliss.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • några kvistar pepparmynta eller citronmeliss
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl äppeljuice eller äppelmust
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 677 kJ / 162 kCal
Läs mer om näringsvärden